Influenta pozitiva asupra gustului si culorii

 Gustul bauturii , cat si culoarea acesteia sunt influentate pozitiv si de utilizarea de  butoaie lemn . In functie de esenta lemnului din care este realizat butoiul (dud, salcam sau stejar) veti obtine arome si culori diverse, apreciate de cei cu care veti cinsti un pahar. 

Esenta este foarte importanta, dar si modul de constructie al butoiului. Pereții interiori ai butoiului trebuie să fie curati si fara bacterii sau agenti patogeni care pot afecta gustul si culoarea produsului final.

butoaie de lemn

Stare naturala si sanatoasa

Un alt avantaj al butoaielor de lemn, in comparatie cu alte recipiente, este faptul că lichidul se afla, in mod constant, într-o stare naturala, sanatoasa, vie. Alcoolul din aceste butoaie lemn nu conține conservanți sau coloranți. 

Rezistenta la temperatura si protecție împotriva luminii

Un butoi de lemn este mai rezistent la diferentele mari de temperaturii. De aceea vinul turnat în butoaie de lemn rezista mai mult. În plus, butoiul de lemn nu permite patrunderea luminii, ceea ce contribuie la pastrarea culorii. Un argument important pentru avantajele butoaielor de lemn este ca au proprietatea sa de a influența pozitiv lichidul din interior. 

Butoaiele de lemn au diferite marimi, in functie de nevoie fiecaruia. Datorita suprafetei mari si structurii poroase se efectueaza constant schimbul de gaze dintre produs si mediul extern. Datorita faptului ca butoiul „respira”, conținutul dobandeste un gust unic si îsi pastreaza calitătile de baza sanatoase. Vinul se maturizeaza si imbatraneste numai sub influenta oxigenului. Daca alimentarea cu aer este oprita și vinul este turnat in sticla, atunci toate procesele din el se opresc. 

butoaie de lemn

Utilizarea butoaielor de lemn pentru depozitarea bauturilor spirtoase are o lungă traditie si istorie în industria productiei de alcool, ceea ce poate adăuga o nota de autenticitate și valoare culturală băuturii.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *