Umflarea butoaielor de lemn este un proces important in pregatirea lor pentru utilizare. Acest proces consta in umplerea acestor butoaie lemn cu apa pentru a le etansa si pentru a preveni scurgerile în timpul depozitării si maturarii lichidelor in interiorul lor. 

Umflarea butoaielor este un pas crucial in pregatirea acestora pentru utilizare. Acest proces consta in umplerea butoaielor cu apa pentru a le etansa si a preveni scurgerile in timpul depozitarii si maturarii lichidelor. Acest lucru este crucial în cazul butoaielor utilizate pentru depozitarea bauturilor alcoolice, deoarece patrunderea aerului poate afecta calitatea si gustul acestora.

butoaie de lemn

Procesul de umflare implica:

Pasul 1 : 10% din capacitatea butoiului este umpluta cu apa clocotita, se agita apa astfel incat sa ajunga pe toata suprafata interioara a butoiulul si se lasa o ora apa in butoi

Pasul 2: Se goleste butoiul, se umple cu apa rece si se lasa timp de 24 ore la umflat

Pasul 3: Se goleste butoiul si se verifica inainte de utilizare. Este important să se monitorizeze procesul de umflare pentru a evita eventualele scurgeri sau deteriorări ale butoiului. Unele butoaie lemn pot necesita reumplere periodică cu apă pentru a asigura o umflare completă și uniformă.

Dupa finalizarea umflarii, butoiul este gata pentru utilizare, fie pentru depozitarea bauturilor alcoolice sau pentru alte scopuri. In procesul de umflare se elimina o parte din tanin, care in cantitati foarte mari altereaza calitatea. In schimb in cantitati mici da aroma si savoare bauturii. Asigurati-va ca butoiul este complet uscat inainte de a-l umple cu bautura pentru a preveni contaminarea sau diluarea acesteia.

Umflarea butoaielor este esentiala în pregatirea lor pentru utilizare in industria producției de bauturi alcoolice. Acest proces contribuie la asigurarea etanseitătii si calitatii produselor finale.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *